Besparen op je energierekening met rolluiken

Rolluiken worden vaak geassocieerd met zonwering en inbraakpreventie. Toch blijken ze een stille kracht te zijn in het besparen van energie. Niet alleen bieden ze bescherming tegen de zomerse hitte en ongewenste bezoekers, maar ze spelen ook een essentiële rol in het verminderen van energiekosten, zowel in de zomer als in de winter.

Warmteverlies beperken

In de wintermaanden, wanneer stoken essentieel is, voorkomen rolluiken warmteverlies door slecht geïsoleerde ramen te bedekken. Een investering in isolerende rolluiken resulteert niet alleen in een behaaglijkere leefomgeving maar ook in aanzienlijke energiebesparingen. Dit is vooral waardevol, gezien het feit dat ramen een belangrijke bron van warmteverlies in een huis zijn.

Beperken van warmte die het huis inkomt

In de zomer bewijzen rolluiken opnieuw hun nut door de zonnestralen buiten te houden. In plaats van te vertrouwen op energieverslindende airconditioning, voorkomen rolluiken dat de warmte het huis binnendringt. Hierdoor blijft de behoefte aan kunstmatige koeling beperkt, wat op lange termijn leidt tot aanzienlijke energiebesparingen.

Bespaar op de energierekening

Statistieken tonen aan dat ongeveer 37% van alle warmte in huis via ramen verloren gaat. Door te investeren in rolluiken kan deze warmte-efficiëntie worden verbeterd, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op de energierekening. Opmerkelijk is dat rolluiken in combinatie met isolerende raambekleding zelfs meer energie kunnen besparen dan HR++ glas. Met een besparing op de totale energierekening bieden rolluiken niet alleen comfort en veiligheid, maar ook duurzame efficiëntie voor elk seizoen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.